Müşterilerinizi Satın Almaya İkna Etmenin 8 Yolu - E Ticaret Sitesi - E-Ticaret Çözümleri - Akıllı Ticaret
0850 455 1 789

Müşterilerinizi Satın Almaya İkna Etmenin 8 Yolu

Akıllı Ticaret’in sizin için hazırladığı bu yazıda, müşterilerinizi satın almaya ikna etmenin yolları hakkında bilgi edinebilirsiniz. E-ticarette başarılı olmak için müşterilerin satın alma aşamasına gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini bilmek oldukça önemlidir. Müşterilerin satın alma kararına bu bilgi sayesinde doğru aşamada etki edebilir ve markanın satış hacmini artırabilirsiniz. 
 

1.    Hedef Kitlenizi Tanıyın

Hedef kitlesini tanımayan firmaların satış hedeflerini gerçekleştirme ihtimali düşüktür. Firmalar, hedef kitlesini tanımak amacıyla “hedef kitle analizi” yapmaktadır. Hedef kitle analizinden elde edilen bilgiler yardımıyla, firmanın satış başarısı için gerekli olan stratejik planlamalar yapılmaktadır. E-ticaret firmaları hedef kitlelerini tanımak için Google Analytics gibi analiz araçlarını kullanmaktadır. Hedef kitle analizi sayesinde; demografik bilgileri, internet kullanım alışkanlıkları, ilgi alanları, tüketici davranışları hakkında bilgi edinmek mümkündür. Bu bilgiler ışığında, e-ticaret firmaları hedef kitlesini tanıma şansı elde etmektedir. Hedef kitlesini tanıyan firmalar, müşterisiyle etkili iletişim kurma ve doğru platformlarda içerik üretme konularında başarıyı yakalamaktadır. İletişim kurması kolay olan ve doğru kanallardan hedef kitleye ulaşmış şirketler, müşterilerini satın almaya ikna edebilmektedir. 
 

2.    Sürdürülebilir Ürünleri Tercih Edin

İklim değişikliği birçok insan için büyük bir korkudur. Tüketiciler, gezegene verilen zararı tersine çevirmek için üzerlerine düşeni yapmak istemektedirler. Daha çevre dostu şirketlere olan talep edilmektedir ve bu talep gelecekte daha fazla artacaktır. Sürdürülebilir ürünlere sahip şirketler, bu özelliklerini satın alma sürecindeki müşteriye yansıtmalıdır. Çünkü, kararsız müşterilerin satın almasını kolaylaştıracak etkenlerden bir tanesi, aldığı ürünün çevreye zarar vermediğini bilmesidir. Temiz ve yeşil uygulamaları göz önünde bulunduran tüketiciler, genellikle sürdürülebilir ürünlere sahip markalardan etkilenmektedir.

3.    Süslü Bir Dil Kullanmaktan Uzak Durun

Tüketiciler, alışveriş yaptıkları sitenin sade ve kolay anlaşılır olmasını istemektedirler. Karmaşık olan bilgiler, kullanıcıların kafasını karıştırmaktadır ve satın alma konusunda kararsızlığa neden olmaktadır. Sade anlatımlı ve basit içerikler, tüketicilerin daha hızlı ve etkili bir şekilde karar verebilmelerini sağlamaktadır. Örneğin; ürün tanıtımı yaparken sade bir dil kullanıldığında, tüketiciler ürünün özelliklerini daha iyi anlayacaktır. Ürün tüketici tarafından anlaşıldığında, satın alma olasılığı artacaktır. Ayrıca, markanızda kullanılacak dilin nasıl olacağı büyük ölçüde hedef kitleye bağlıdır.  Hedef kitleniz genç kişilerden oluşuyorsa, samimi bir dil kullanmanız etkili olacaktır. Hedef kitleniz orta veya yaşlı kesimden oluşuyorsa da resmi dil tercih edebilirsiniz. 
 

4.    Satın Alma Öncesi Müşteri Desteği Verin

Tüketiciler bir ürünü satın almadan önce marka ile iletişime geçmeyi de tercih edebilmektedir. Bu durumda, satın alma öncesi müşterilere sunulan destek oldukça önemlidir. Bu destek; site üzerinde, e-posta yoluyla veya sosyal medya aracılığıyla olabilmektedir. Müşterilerle satın alma aşamalarında etkileşim halinde olmak, markanız için fırsattır. Satış öncesinde, müşterilerin aklındaki sorulara cevap vermeniz, markaya olan güveni artıracaktır. Aldıkları destekten memnun olan kişilerin markaya olan güveni de artacağı için satın alma kararları olumlu yönde etkilenecektir. 

5.    Ürün Fotoğrafları ve Ürün Açıklamalarına Önem Verin

Çevrimiçi alışveriş yapan müşterilerin satın alma işlemini tamamlaması için görseller ve ürün açıklamaları önemlidir. Kullanılan görseller, ürün açıklamalarıyla desteklenmelidir. Ürün açıklamaları sayesinde, kullanıcılara ürün hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Kullanıcılar, ürün açıklamalarındaki detaylı bilgileri esas alarak satın alma işlemini tamamlamaktadır. Açıklamanın yetersiz kaldığı ürünlerde, kullanıcı satın alma işlemini tamamlamadan sitenizden ayrılacaktır. Bu durum, satış başarısızlığını beraberinde getirecektir. Ürün fotoğraflarına ve ürün açıklamalarına gereken önem verildiğinde, müşterinin satın alma kararını vermesi kolaylaşacaktır.
 

6.    Müşterinin Duygusal Tepkisini Anlayın

Pazarlama kampanyalarının etkili olmasının nedenlerinden biri, tüketicilerin bu kampanyalara ilgi duymasıdır. Kampanyayla ilgilenen müşteriler, kampanya hakkında konuşmaktadır. Markanız ve ürünleriniz ne kadar çok konuşulursa, satın alınma olasılığı o kadar artacaktır. Pazarlama çalışmaları, müşterilerin duygusal tepkilerini anlayarak planlandığında çok daha etkili olacaktır. 
 

7.    Marka İmajınızı Yansıtın

Görselleri ve kelime çağrışımlarını kullanmak, markanıza dikkat çekmenin harika bir yoludur. Örneğin; hedef kitleniz gençlerden oluşuyorsa, kampanyanızda gençler arasında kullanılan popüler ifadelere yer verebilirsiniz. Hedef kitleniz olan gençlerin sıklıkla kullandığı sosyal medyadaki akımlara katılarak marka imajınızı yansıtabilirsiniz. Bu stratejiler, hedef kitlenizin ürününüzü veya hizmetinizi güncel modayla ilişkilendirmelerini sağlamaktadır.
 

8.     Sosyal Kanıtlara Yer Verin

Tüketiciler, online alışverişlerde diğer tüketicilerin fikirlerine önem vermektedirler. Farklı kullanıcıların ürün, hizmet ya da marka ile ilgili yaptıkları yorumlardan yola çıkarak kendi satın alma kararlarını verirler. “Sosyal kanıt” bu satın alma sürecinde oldukça önemli bir etkendir.

Takipçilerinizi etkileyerek firmanızdan satın almaya yönlendirmek için sosyal kanıt üzerine çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Sitenizdeki veya pazaryerindeki ürün yorumları, sosyal mecralarda yapılan yorumlar sosyal kanıtın yer verildiği alanlardır. Bu alanlarda, markanız hakkındaki olumlu düşünceleri artırmak, tüketicilerin satın alma kararlarını etkilemenizi sağlayacaktır. 
 

Sen de hemen E-ticarete başla