E-ihracat: Yurtdışına Nasıl Satış Yaparım? - E Ticaret Sitesi - E-Ticaret Çözümleri - Akıllı Ticaret
0850 455 1 789

E-ihracat: Yurtdışına Nasıl Satış Yaparım?

Online İhracat Nedir?

İhracat, bir ürünü veya hizmeti sınır dışındaki ülkelere pazarlamak olarak tanımlanabilmektedir. E-ihracat ise, sınır dışındaki ülkelere çevrimiçi olarak satış yapma aşamalarını kapsamaktadır. Geleneksel ihracata göre e- ihracat birçok avantaja sahiptir.

Geleneksel İhracata Göre E-İhracatın Avantajları Nelerdir?



Neden E- İhracat Tercih Ediliyor?

E- ticaret dünyasında giderek artan satış hacmi, birçok markayı internet üzerinden satış yapmaya teşvik etmektedir. Müşterilere kolay ulaşım, zaman dilimi sınırlaması olmaması, daha geniş lokasyonlara satış yapma imkanı, ürün detaylarını fotoğraf ve video gibi birçok yolla iletebilme diğer etkili olan nedenler arasındadır. E- ticarette başarıyı yakalamış markalar, online ihracat yaparak satışlarını sınır ötesine taşımaktadır. İnternet kullanıcılarının sayısındaki artış, kargo süreçlerinin kolaylaşması; markaların e-ihracat yapmasına karşı ilgiyi arttırmaktadır.


 

Ürünlerimi Yurtdışına Nasıl Satarım?

Yurtdışına ürün satmak isteyen firmaların, pazar araştırmasını ve markalarının potansiyelini iyi değerlendirmesi önemlidir. Bu bağlamda, markalar için uygun bir web sitesi tasarlanmalıdır. Web sitesi için güvenlik açıklarına karşı koruyacak alt yapı seçilmelidir. Sonraki aşamada; web sitesi, kullanıcılarına özel düzenlenerek sınır dışına uygun hale getirilmelidir.  Son olarak, internet üzerinden yapılan satışlar konusunda prosedürlere dikkat edilmelidir. Ülkemizde yapılan e- ihracat, Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi kapsamındadır.

 

Online İhracat Nasıl Yapılır?

 

E-İhracat Planı Geliştirme 

Ürünlerinizin dış pazarlarda internet üzerinden satışını yapmak istiyorsanız, online ihracat planı kesin olarak zorunluluktur.  Online ihracat planı, ticaretin dijital yönlerine dikkat etmenize yardımcı olmaktadır. Bu planı geliştirirken, online ihracat potansiyelinizi birçok açıdan değerlendirmeniz gerekmektedir.
 

Şirket Kurulumu

E-ihracat yapmak isteyen markaların faturalandırma aşamalarına dikkat etmesi önemli gerekliliklerden biridir. Faturalandırma yapmak için öncelikli olarak şirket sahibi olmanız gerekir. İhracat yapmak isteyen markaların prosedürlere uygun, ilgi çekici bir isme ve logoya sahip olan şirket kurması oldukça avantajlıdır.
 

E-ihracat Sitesi Açmak

E- ihracatın en temel öğelerinden bir tanesi, web siteleridir. Markanıza uygun bir site tasarımı iyi bir başlangıç olacaktır. Ayrıca; sitenizde ürünlerinize veya hizmetlerinize uygun kategoriler oluşturmak ve öne çıkan ürünlerinizi belirlemek gibi süreçler oldukça önemlidir. Sitenizde gezen kullanıcılar aradıkları kategorideki ürünü bulabilmelidir. Sitenizi oluştururken kullanıcıların gözünden sitenizi değerlendirmeler, yapacağınız güncellemeler konusunda yol gösterici olacaktır. Hedef kitlenizin geniş bir kitle olduğunu göz önünde bulundurarak, sitenizin çok dilli olmasına da özen göstermeniz gerekmektedir. Yurtdışı kargo ve ödeme entegrasyonları, diğer önemli gerekliliklerdendir.

Markanıza ait web siteniz yoksa ve internet üzerinden satışa başlamak istiyorsanız; Akıllı Ticaret Şirketi, çevrimiçi satış yapmanıza yardımcı olacak kaynaklara sahiptir. İşinizi internete taşımaya hazırlanmanız için Akıllı Ticaret ekibi olarak yanınızdayız.
 

E-İhracat Altyapısını Seçmek

E-ihracat, e-ticaret altyapıları aracılığıyla yapılmaktadır. Bir e-ticaret sitesinin altyapısı doğru seçildiğinde, ürün satış işlemleri kolay ve güvenli hale getirilmektedir.  Ücretli ve ücretsiz birçok e-ticaret alt yapıları bulunmaktadır. Güvenlik açığı olmayan altyapıları seçmeye dikkat etmeniz önemlidir. Bu sayede, müşterilerinizin bilgileri güvende olmaktadır.
 

Stratejiler Oluşturmak

E-ihracatta başarıyı yakalamanın en önemli anahtarı, arama motorlarında öne çıkacak ve hedef kitleye ulaşacak stratejiler belirlemektir. Hedef kitlenizin hangi internet kanallarında zaman geçirdiğini öğrenmek, dijital pazarlama alanlarınızı belirlemenize yardımcı olmaktadır. Hedef kitleniz belirli bir sosyal medya kullanıyorsa, o platformda başarılı olmanın yollarını aramanız iyi bir adım olacaktır.  Stratejilerinizi oluştururken kanıtlanmış ihracat stratejilerini uygulamalısınız. Küresel ölçekte satışlarınızı planladığınızı unutmadan strateji oluşturmalısınız. Rekabetin oldukça fazla olduğunu unutmayarak, markanızı diğer rakip markalardan ayrıştıracak adımları belirlemek önemlidir. Kampanyalar, markanızı sınır ötesi ticarette ayrıştıracak maddelerden bir tanesidir.

Videoyu izleyin:


 

Sen de hemen E-ticarete başla