Amazon Entegrasyonu – Amazon Türkiye’de Mağaza Açmak - E Ticaret Sitesi - E-Ticaret Çözümleri - Akıllı Ticaret
0850 455 1 789

Amazon Entegrasyonu – Amazon Türkiye’de Mağaza Açmak

 2018 yılının Eylül Ayında Türkiye’de faaliyete giren, dünyanın en büyük e-ticaret firmalarından biri olan Amazon’da mağaza açıp satış yapmak ister misiniz? Amazon’da satış yapabilmek için satıcı hesabı açmak, satıcı hesabı açmak için de birtakım belgeleri tamamlamanız gerekiyor. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda Amazon Türkiye’de mağaza açmak için neler yapılmalı, Amazon entegrasyonu nasıl yapılır, Amazon mağazalarının komisyon ücretleri nedir gibi sorularınızı cevaplıyoruz!
Amazon’un çalışma sistemi iki şekildedir. Yani hem Amazon kendi ürünlerini kendi sitesi üzerinden satan bir e-ticaret sitesidir hem de diğer firmaların mağaza açıp ürün satışı yapabildiği bir online pazaryeridir. Amazon’da mağazası olan satıcılar, Amazon’un kargo sistemlerinden faydalanabilecekleri gibi ürünlerini müşterilere kendileri de kargolayabiliyor. Ayrıca Amazon’da satış yapacaksanız, Amazon’un kendi reklamlarından da faydalanarak mağazanızı ön plana çıkarabiliyorsunuz.
Kullanıcı ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibi ile Amazon, Türkiye’de de oldukça tercih edilen bir eticaret sitesi. Amazon’da mağaza açmanız durumunda geniş kitlelere kısa sürede ulaşabilir ve satış şansınızı artırabilirsiniz. Ayrıca Amazon’un mağaza sahiplerine sağladığı avantajlardan yararlanabilirsiniz. Amazonun kullanıcı dostu ara yüzü ya da kargo kolaylıklarından faydalanabilir, arama motorlarındaki gücü sayesinde marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Ancak Amazon’un bünyesinde bir sürü rakip firma olacağı için sürekli bir rekabet halinde olmanız gerekiyor. Müşterilerinizle çok fazla ilgilenmeli ve reklam bütçenizi yüksek tutmalısınız. Ayrıca her ay Amazon’a bir mağaza bedeli ve sattığınız her ürün için komisyon ücreti ödemelisiniz. 

Amazon’da bir mağaza açmak için öncelikle satıcı hesabı oluşturmanız gerekiyor. Tabii ki satıcı hesabınızın onaylanması için Amazon sizden birtakım belgeler talep ediyor. Bu belgeleri eksiksiz olarak tamamlamanız gerekiyor. Daha sonra bütün ürünlerinizi ayrıntılı bilgileri ile tek tek siteye girmelisiniz. Bu sizin için oldukça vakit kaybı yaratacaktır. Bu yüzden AkıllıTicaret.com’un Amazon Entegrasyon Paketlerini inceleyebilir, vakit kaybetmeden bütün ürünlerinizi Amazon’daki mağazanıza entegre edebilirsiniz. Amazon’da satıcı hesabı oluşturabilmek için gereken belgeler;
Kredi kartı bilgileri: Eğer hesap bakiyeniz yeterli olmuyorsa, Amazon’un ücret tahsil edebileceği bir kartınız olması gerekiyor.
Telefon numarası: Düzgün bir iletişim için aktif bir telefon numarası gerekiyor.
Firma kayıt bilgileri: Firmanızı kayıt ettirebilmeniz için, İşletme türünü seçmeli, şirket sicil numarası, Mersis No ve şirket vergi numarası bilgileriyle beraber, şirket adres bilgileri gerekiyor.
İrtibatta olunacak kişinin bilgileri: Birincil irtibat kişisinin, kimlik bilgileri, Doğum tarihi ve yeri ile cep telefonu numarası gerekiyor.
Banka hesap bilgileri: Sattığınız ürünlerin ücretlerinin aktarılacağı bir banka hesabı olması gerekiyor.
Amazon’da açtığınız mağazanız için her ay 99 TL mağaza bedeli ödüyorsunuz. Ayrıca sattığınız her ürün için de bir komisyon bedeli kesiliyor. Komisyon oranları ise şu şekilde;

Faturalandırma ve Ödeme

Amazon’da satış yaptığınız zaman, Amazon size 14 günlük periyotlar halinde kazancınızı yatırıyor ve satışlarınızı faturalandırıyor. 

Dijital Pazarlama, SEO ve Reklam

Amazon’da rakiplerinizden öne çıkmanız için yapmanız gereken birtakım adımlar bulunuyor. Amazon’un kendi PPC reklam modellerinden yararlanarak rekabette öne çıkabilirsiniz. Bunun dışında Google Adwords ve Sosyal Medya reklamları ile markanızı tanıtabilirsiniz. Bunlar için reklam bütçesi oluşturmalı ve takibini sıkı yapmalısınız. Ayrıca Google aramalarında üst sıralara çıkabilmek için Amazon’daki mağazanızın açıklamalarında ve ürünlerinde ilgili anahtar kelimeleri geçirmelisiniz. Kaliteli ve yüksek çözünürlüklü özgün fotoğraflar ile Google görsellerde de ön plana çıkabilirsiniz. 

Sen de hemen E-ticarete başla